Lauksiu Jūsų vyno edukacijos kursuose 2025-aisiais. Daugiau info čia.
Šampano akademija
Tiems, kurie nori suprasti Champagne
Nauja grupė renkasi 2025 vasario 3 - kovo 10 dienomis
Šampano akademija atsirado dėl mano kursų lankytojų smalsumo ir noro sužinoti daugiau ir daugiau. Baigę „Namų someljė“ klausdavo: „Kas toliau, Jūrate?“. 2016-aisiais sukūriau „Šampano akademiją“ su šešių paskaitų ciklu.
Etiketėje užrašytas žodis „champagne“, deja, ne visada reiškia, kad tai yra kokybiškas gėrimas. Šampanė – šiauriausiais Prancūzijos vyndarystės regionas su itin sudėtingu klimatu. Čia vyndariai kiekvienais metais patiria didelių iššūkių, norėdami užauginti kokybišką derlių. Klimato kaita vyndarystei taip pat daro didžiulę įtaką.
Akademijoje ragaujame didžiųjų gamintojų ir mažų vyndarių sukurtą šampaną. Pastarasis, dar vadinamas „Winegrower‘ių“ šiuo metu pasaulyje labai populiarus. Nedrįstu sakyti, kad madingas, bet jis kitoks. Kaip parduotuvinis pienas skiriasi nuo šviežio, ką tik pamelžto arba naminis sūris nuo suspausto gamykloje.
Įdomu stebėti, kaip per šešias „Šampano akademijos“ paskaitas keičiasi žmonių nuomonė apie šampaną, kaip jie pradeda vertinti subtilius dalykus, apie kuriuos anksčiau nežinojo, jų nepastebėdavo, kaip bando atrasti mėgstamą stilių. Pasikeičia jų žodynas, kai kalbama apie vyną ir maistą.
Prisijunkite prie Šampano akademijos
Išragaujame 40 šampano rūšių
Per paskaitas agaujame apie 40 šampano rūšių, kurių vertė - daugiau nei 2000 eurų. Kiekvienoje paskaitoje šampanas parenkamas pagal tematiką.
Atrandame per praktiką
Kiekvienas studentas gauna informacinės medžiagos rinkinį, kuris padeda lengviau suvokti šampano kompleksiškumą, taip pat moko, kaip degustuoti šampaną.
Išmoksite išsirinkti ir susikurti savo kolekciją
Akademijoje suteikiamos žinios, kaip restorane ar parduotuvėje savarankiškai išsirinkti šampaną, taip pat kokį šampaną verta kolekcionuoti ir kaupti savo vyno šaldytuve.
ŠAMPANO AKADEMIJOS PASKAITŲ TEMOS
1 paskaita
NV&MV arba bazinio šampano samprata, kuria šampano namai pristato savo stilių. Kasmet pagaminti tokio pat stiliaus šampaną (NV), kai oro sąlygos Šampanėje itin sudėtingos, yra tikrų tikriausias iššūkis. Tačiau naujos sampratos (MV) kūrėjai teigia, kad kasmet kuria geriausia, ką davė gamta.
3 paskaita
Blanc de Noirs, baltasis iš juodųjų. Kaip iš nakties tamsą primenančių vynuogių sukuriamas skaidrus šampanas? Kodėl jo nėra tiek daug?
5 paskaita
Rausvasis šampanas. Kiek yra būdų pagaminti šio stiliaus šampaną? Kokios vynuogės šampanui suteikia daugybę rausvų atspalvių? Kodėl rausvasis brangesnis nei vintage?
2 paskaita
Blanc de Blancs, baltasis iš baltųjų. Kodėl Chardonnay Šampanėje turi karališką titulą? Kuriose kalvose užauga tobuliausia Chardonnay?
4 paskaita
Vintage champagne arba vienų metų derliaus šampanas. Kada etiketėje rašomi derliaus metai?
6 paskaita
Prestige Cuvée arba haute couture. Kiekvienų šampano namų pasididžiavimas, kurį neretai rekomenduojama rūsyje laikyti dešimtmečius.
Kursų kaina – 420 eur./asm.
Paskaitos prasideda 18.00 val. (trukmė – apie 2-2.30 val.)
📍
Paskaitos vyksta „Baltame dobile“, Rinktinės g. 5, Vilnius
Informacija pasiteirauti:
jsprindziunaite@gmail.com arba tel. + 370 687 77883