top of page
"Eternit" naujo biuro atidarymą

​​

Žinoma įmonė "Eternit Baltic" sostinėje persikėlė į naują ofisą ir surengė įkurtuves, kur pakvietė verslo partnerius ir kolegas. Gražu, kad įmonės vadovai šią šventę nusprendė atšvęsti solidžiai.

Svečiams "wellcome drinks" pasiūlytas ofiso patalpose, o vakarienė surengta puikia virtuve ir geru šefu garsėjančiame restorane "Rib Room". Prie patiekalų vyną derino "Vynas ir draugai" vyno ekspertė Jūratė Sprindžiūnaitė. Šįkart pasirinkti AMKA importuojami vynai. Mes tai galime surengti bet kuriam iš jūsų.

Praeito dešimtmečio vintage šampanų degustacija

​​
Mūsų partnerė, šampano žinovė Jolanta Smičienė iš visų šalies importuotojų surinko įdomiausius šampano namus ir, žinoma, skirtingų metų. Buvo įdomu pajausti, kaip skiriasi jų stilius ir galimybė juos laikyti. 

 

Vakarienės kaina vienam asmeniui buvo 200 litų. 

Kalėdiniai užkandžiai su kolegomis 

 

Prasidėjus kalėdiniam dovanų ruošimo ir dalinimo marotonui, neužmirškime ir savęs. Štai viena įmonė savo darbuotojams surengė pažintinę vyno degustaciją. Kalbėjome apie vynuogių veisles, vyndarius, jų tradicijas. Taip pat restorano "Time" šefas Egidijus Lapinskas paruošė užkandžių, todėl kalbėjome ir apie vyno bei maisto derinimą. Akivaizdžiai supratome, kodėl vis tik austrė neskani su raudonuoju vynu. 

Kaimiečiai šampaniečiai įtiko ir patiko lietuviams

 

Sausį Šampanė masiškai švenčia vynuogių augintojų globėjo šv. Vincento dieną, todėl irmes nuprendėme ją atšvęsti. Juk šampano populiarumas auga ir auga. Tačiau surinkome mažų gamintojų šampaną. Deja, tokio Lietuvoje nėra itin daug. "Time" restoranas paruošė kaimiškų patiekalų, kuriuos visi draugiškai dalinomės iš didelių indų. Kaip gerose kaimo vestuvėse. 

 

Vienam asmeniui vakarienė kainavo 160 litų. 

Vakarienė su valdybos nariais 

 

Situacija. Atvyksta iš užsienio įmonės valdyba, reikia surengti įsimintiną vakarinė, kur svarbausi elementai yra vieta, maistas, vynas ir aptarnavimas. Pageidavimas svečius sodinti ne bendroje restorano salėje, bet atskirai, kad būtų privatumo. 

Maistas - Liutauro Čepracko, vyno parinkimas - "Vynas ir draugai" iš penkių importuotojų. "Dr.Bürklin-Wolf Ruppertsberger Gaisböhl Riesling Pfalz" pateiktas dviejų skirtingų vynmečių - 2007 ir 2010. 

Taurės - "Riedel", aptarnavimas "Vynas ir draugai" specialistų. 

Įkurtuvės draugams. Tema - pažinkime šampaną

 

Draugiška, atvira naujo kotedžo savininkė kreipiasi į "vynas ir draugai" ir prašo surengti lengvą, bet įdomią vakarienę, kurioje jos bičiulės sužinotų apie šampaną. Kadangi renkasi moterys, surenkame šampaną, prie kurio gamybos, populiarumo prisidėjo įtakingos, galingos ir gražios moterys. Šampano pasaulį ilgus metus valdė protingos ir gražios moterys. 

 

Net ir seras Winstonas Churchillis "Pol Roger" šampaną pamėgo susižavėjęs šių namų savininko marčia Odette, kurios vardu vėliau pavadino savo mylimą lenktyninį žirgą.

Baltoji degustacija vestuvėse 

 

Tuokiasi užsieniečių pora, bet vestuvių pokylį rengia Lietuvoje, nes čia prieš kelis metus susipažino ir pamilo vienas kitą. Šventė prasidėjo ketvirtadienio vakarą. Buvo daug atrakcijų, vakarienių, bet viena iš jų buvo ir vyno degustacija. Nuotaka pageidavo pažinties su skirtingo stiliaus baltaisiais. Parinkome tikrai vertus dėmesio. 

Išsišokėlių vakarienė

 

Lietuvą šią vasarą pasiekė įdomių šampanaų. Mes turime žinoti, kas vyksta rinkoje, bet visų gėrimų vienam išragauti neįmanoma, todėl ir surengėme vakarienę. Jolanta Smiečienė išrinko keletą įdomiausių ir labbai skirtingo stiliaus pavzydžių. 

 

Vakarienės vieta - Japoniško maisto studija, įrengta buvusios sovietinės gamyklos teritorijoje. Jau vien ją surasti svečiams buvo nemenka atrakcija. 

 

Vakarienės kaina asmeniui 175 litai.

Porcelianas, auksas, persiški kilimai ir šampanas 

 

"Lauros namų", kurie garsėja autentiškais persiškais kilimais šeimininkė Laura pakvietė savo bičiules į jaukų vakarą, kur "Vynas ir draugai" pristatė įdomų šampaną ir... desertą.

"Vynas ir draugai" gurmanams apie 'Pinot Noir' vynuogę 

 

Tarptautinės organizacijos "Chaine des Rotisseurs" Lietuvos padalinio nariai panoro akademinio, edukacinio renginio apie kilmingąją vynuogę 'Pinot Noir', kokio stliaus vynas iš jos gaminamas, kuo jie skiriasi. Ją surengti nebuvo taip paprasta, nes gero, įdomaus "Pinot Noir", pasirodo, Lietuvoje rasti bent 4 pavyzdžius neįmanonama. Tačiau Jurga ėmėsi misijos "Neįmanoma paversk įmanoma" ir jai tai pavyko. Vienas burgundiškojo "Pinot Noir" į degustaciją atkeliavo iš privačios vyno kolekcijos. Žinovas supranta žinovą ir gelbsti iš keblios situacijos.

Verslo Lietuvoje penkioliktosios metinės

 

Užsakovas pageidavo išskirtinės vakarienės, kurią pagal iš anksto suderintą valgiaraštį ruoštų pripažintas, patyręs virtuvės šefas. Pasiūlėme Liutaurą Čepracką. Prie jo kuriamų patiekalų derinome vyną. 

Vienintelis užsakovo pageidavimus: gauti 1998 metų šampano. Tais metais Lietuvoje buvo įkurta įmonė.

Rinkomės tarp dviejų prestige cuvee šampanų: "Gosseet Celebris" bei "Veuve Clicquoet La Grande Dame". Nugalėjo šventė (celebris - lot.).

Pietūs Sūrininkų namuose

 

Pasiūlymas parinkti vyną prie pietų kaimiškoje aplinkoje iškart nuskambėjo viliojančiai ir nebuvo kliūčių jo atsisakyti. Restorano "Druskos namai" šefas Šarūnas Paškauskas ruošė sriubą, karštą patiekalą ir desertą, prieš kurį buvo surengta ir sodybos šeimininkų Valdo ir Rasos Kavaliauskų gaminamų sūrių degustacija. Ir mes ten buvome, gera, lengva, sotu ir labai tikra viskas buvo. Turime dar du partnerius: Šarūną bei Sūrininkų namų šeimininkus Valdą ir Rasą. 

Jubiliejus su geru maistu ir puikiu vynu. Kaune
 
Prieš pat Kalėdas surengėme gimtadienio šventę. Jubiliatės noras - jaukioje, uždaroje vietoje, kur būtų tik jos svečiai. Idelia vieta pasirodė neseniai atsidariusi kulinarijos studija "Barbarisinė antis", kur maistą galima gaminti svečių akivaizdoje su pasirinktu šefu. Pakvietėme Šarūną Paškauską iš "Druskos namų", nes "Uokso" šefas buvo iki kaklo įsisukęs į darbus. Patarimas: jei ruošite čia savo šventę, iš anksto nuvežkite šefą, kad jis susipažintų su virtuvės technika. Kaip lenktynininkas negali važiuoti su bet kokiu automobiliu, taip ir virtuvės žmonės turi prisijaukinti įrengimus. Taip bus mažiau streso. 

 

 

Sūris, sūris, sūris... 

 

Mūsų klientė, šventusi penkiasdešimtmetį, norėjo savo svečius sutikti ne tradiciškai su vyno taure, bet su visa degustacija. Neturėjo išskirtinių pageidavimų, pasitikėjo "Vynas & draugai" žinovais. Pasiūlėme keletą degustacijų temų ir kartu nusprendėme, kad svečius sužavės vyno ir sūrio ragautuvės. 

Parinkome skirtingo stiliaus - baltajį, raudonąjį, putojantį ir saldųjį - vynus. Svečiai ne tik rinko, derino gėrimus bei sūrius, bet ir klausinėjo apie kiekvieno sūrio istoriją, kilmę, vyno gamybos ypatumus, vyndarių darbus vynuogyne bei vyninėje. 

Pirma jubiliejaus valanda prabėgo linksmai šnekučiuojantis, juokaujant ir diskutuojant, koks derinys ideliausias. Detalės apie derinius - po nuotraukomis. 

 

 

 

 

Gimtadienio atrakcija: išsirink mieliausią burbuliuką 
 

Šventės organizatorius užsakė putojančių gėrimų degustaciją, kuriai rinkosi penkis skirtingus putojančius. Kiekvienai kategorijai buvo pasiūlyti keli gėrimai, iš jų rinksoi patys degustacijos sumanytojai. Mums jų pasirinkimas labai patiko, todėl degustaciją buvo smagu vesti. Ji buvo akloji. 

 

 

Demokratiška vakarienė - pasidaryk pats!

 

Šį kartą kartu padirbėti pakvietė kulinarijos studija "Čiop čiop", kuri nuo pavasario dirba nuajose patalpose su fantastišku vaizdu į sostiėns Sėnamiestį. Penktadienio vakarą viena įmonė į svečius pasikvietė savo klientus, dėkojouž praeitus metus ir bendravo, užkandžiavo, skanavo lasivoje aplinkoje. Čia vynas tik turėjo padėti atsipalaiduoti ir nereikalauti ypatingp dėmesio. Kas norėjo apie jį ir šiaip vynines tendencijas išgirsti daugiau, turėjo galimybę su "Vynas ir draugai" vyno žinove Jūrate pabendrauti tete-a-tete.  

 

Daugiau išsamių detalių ir inforamcijos fotografijose ir parašuose. 

 

 

bottom of page