Lauksiu Jūsų vyno edukacijos kursuose 2025-aisiais. Daugiau info čia.
Penkių patiekalų vakarienė, kurioje vyno žinovas pristato vyną, kurį iš anksto parinko prie kiekvieno patiekalo.
Teisingos taurės - tai lyg rankas, padedantis atrakinti vyną. Kaip žinia, geram, įdomiam vynui reikia kantrybės, laiko. Tinkamos taurės tam gelbsti.
... lengvo, vasariško ir gaivaus BANFI ROSA REGALE BRACHETTO 2012. Svečiams jis ypač patiko ir tiko prie sald žiojo kąsnelio.
Penkių patiekalų vakarienė, kurioje vyno žinovas pristato vyną, kurį iš anksto parinko prie kiekvieno patiekalo.
"Eternit" naujo biuro atidarymą
Žinoma įmonė "Eternit Baltic" sostinėje persikėlė į naują ofisą ir surengė įkurtuves, kur pakvietė verslo partnerius ir kolegas. Gražu, kad įmonės vadovai šią šventę nusprendė atšvęsti solidžiai.
Svečiams "wellcome drinks" pasiūlytas ofiso patalpose, o vakarienė surengta puikia virtuve ir geru šefu garsėjančiame restorane "Rib Room". Prie patiekalų vyną derino "Vynas ir draugai" vyno ekspertė Jūratė Sprindžiūnaitė. Šįkart pasirinkti AMKA importuojami vynai. Mes tai galime surengti bet kuriam iš jūsų.
Pirmas "Vynas ir draugai" renginys. Vakarienei pasirinkome sostinės restoraną "Verres en Vers" Stalas padengtas 18 žmonių.
Champagne Pommery Grand Cru 2004 Louise Pommery, viena garsiausių Šampanės našlių, tikrai didžiuotuosi šiuo šampanu. Puikiai atspindintis lengvą ir elegantišką‚‘Chardonnay‘ vynuoge pagrįstą namų stilių. Tai vienas įspūdingiausių šampanų, padarytų 2004 metais. Champagne Billecart Salmon Vintage 2004 Kaip pasakoja ponas Denis Billecartas, šis šampanas buvo sukurtas mėgautis juo “ankstyvoje jaunystėje”. Po privalomojo išlaikymo su nuosėdomis jis ištikrųjų pribloškė savo vibruojančia rūgštele.
Skanaujame ir diskutuojame...
Pirmas "Vynas ir draugai" renginys. Vakarienei pasirinkome sostinės restoraną "Verres en Vers" Stalas padengtas 18 žmonių.
Praeito dešimtmečio vintage šampanų degustacija
Mūsų partnerė, šampano žinovė Jolanta Smičienė iš visų šalies importuotojų surinko įdomiausius šampano namus ir, žinoma, skirtingų metų. Buvo įdomu pajausti, kaip skiriasi jų stilius ir galimybė juos laikyti.
Vakarienės kaina vienam asmeniui buvo 200 litų.
Pradėjome nuo "Henriot Brut Souverain" su austrėmis ir sumuštinių su silkės kapotiniu, vėliau sekė "Georg Breuer Estate Rudesheim Riesling 2007", dar vėliau buvo kilmingi raudonieji iš Argentinos "Achaval-Ferrer Malbec Mendoza 2011" bei pagal Bordo tradicijas sukurto "Achaval-Ferrer Quimera 2010". Pastarąjį dekantavome. Viskas ragauta iš "Riedel" taurių.
Kadangi i degustacija reikejo pasiimti daug būtinai būtinų rakandu, teko iš rūsio atsitempti lagaminą. Ir tai netilpo 4 šampano buteliai. Pravertė "Moet&Chandon" firiminis krepšys. Lyg specialiai būtų sukurtas keturiems buteliams:)
"Time" virtuvės šefas Egidijus austres atidarinėja taip greitai ir meistriškai lyg saulėgrąžas gliaudytų...
Pradėjome nuo "Henriot Brut Souverain" su austrėmis ir sumuštinių su silkės kapotiniu, vėliau sekė "Georg Breuer Estate Rudesheim Riesling 2007", dar vėliau buvo kilmingi raudonieji iš Argentinos "Achaval-Ferrer Malbec Mendoza 2011" bei pagal Bordo tradicijas sukurto "Achaval-Ferrer Quimera 2010". Pastarąjį dekantavome. Viskas ragauta iš "Riedel" taurių.
Kalėdiniai užkandžiai su kolegomis
Prasidėjus kalėdiniam dovanų ruošimo ir dalinimo marotonui, neužmirškime ir savęs. Štai viena įmonė savo darbuotojams surengė pažintinę vyno degustaciją. Kalbėjome apie vynuogių veisles, vyndarius, jų tradicijas. Taip pat restorano "Time" šefas Egidijus Lapinskas paruošė užkandžių, todėl kalbėjome ir apie vyno bei maisto derinimą. Akivaizdžiai supratome, kodėl vis tik austrė neskani su raudonuoju vynu.
Prancūzai tai vadina terinu, lietuviai - tiesiog šaltiena.
Triušiena, troškinta medaus ir garstyčių padaže su bulvytėmis ir salotomis. Prie paskurinio vakaro patiekalo - sodrus „Champagne Marguet Blanc de Noirs“, išskirtinai mielai dvelkęs avietėmis. Įmonė įkurta 1905. Jai priklauso 13 ha grand cru vynuogynų Ambonnay, Bouzy ir Mailly kaimuose.
Šeimininkų Egidijaus ir Armino siurprizas svečiams - jų tobulas, išpuoselėtas creme brulee! Kas pasakys, kad jis neatitinka klasikinio recepto reikalavimų, laukiame su akmeniu prie mūsų tvoros... (patikrinimo ir "Balzace" šį desertą - ten jis toks pat geras :)
Prancūzai tai vadina terinu, lietuviai - tiesiog šaltiena.
Kaimiečiai šampaniečiai įtiko ir patiko lietuviams
Sausį Šampanė masiškai švenčia vynuogių augintojų globėjo šv. Vincento dieną, todėl irmes nuprendėme ją atšvęsti. Juk šampano populiarumas auga ir auga. Tačiau surinkome mažų gamintojų šampaną. Deja, tokio Lietuvoje nėra itin daug. "Time" restoranas paruošė kaimiškų patiekalų, kuriuos visi draugiškai dalinomės iš didelių indų. Kaip gerose kaimo vestuvėse.
Vienam asmeniui vakarienė kainavo 160 litų.
Asketiška serviruotė. Kai ant stalo "Riedel", nereikia jokių papildomų kandeliabrų.
Šampanas - "Pol Roger Brut Reserve". Baltieji - "Dr.Bürklin-Wolf Ruppertsberger Gaisböhl Riesling Pfalz Q.b.A" ir„Domaine Laroche Les Beauroys Chablis Premier Cru A.C.“
"Klein Constantia Vin De Constance 2006" iš tolimosios Pietų Afrikos. Derinys tikrąja prasme "nunešė stogą"
Asketiška serviruotė. Kai ant stalo "Riedel", nereikia jokių papildomų kandeliabrų.
Vakarienė su valdybos nariais
Situacija. Atvyksta iš užsienio įmonės valdyba, reikia surengti įsimintiną vakarinė, kur svarbausi elementai yra vieta, maistas, vynas ir aptarnavimas. Pageidavimas svečius sodinti ne bendroje restorano salėje, bet atskirai, kad būtų privatumo.
Maistas - Liutauro Čepracko, vyno parinkimas - "Vynas ir draugai" iš penkių importuotojų. "Dr.Bürklin-Wolf Ruppertsberger Gaisböhl Riesling Pfalz" pateiktas dviejų skirtingų vynmečių - 2007 ir 2010.
Taurės - "Riedel", aptarnavimas "Vynas ir draugai" specialistų.
Pakeliui į vakarienę.
Užsakėme "Riedel". Šampanui - "Pinot Noir", kaip rekomenduoja šių taurių gamintojai, o mes jau ne kartą tai išmėginome. Svečiams tai buvo naujiena. Kad gėrimai nesusimaišytų, skirtingų rūšių gėrimo taurės buvo pažymėtojas spalvotais kaspinėliais.
Antroje vakaro pusėje mėgavomės trimis "Chardonnay": žinoma, klasika iš Chablis (parinkome "Domaine Laroche Saint Martin Chablis A.C. bei Domaine Laroche Les Beauroys Chablis Premier Cru A.C.") ir kultinis "Planeta Chardonnay". Jie labai skirtingi ir savotiškai žavūs. Visi atrado savo gerbėjų ir mėgavosi ragaujant su baltojo vyno ir grietinėlės padažu.
Pakeliui į vakarienę.
Įkurtuvės draugams. Tema - pažinkime šampaną
Draugiška, atvira naujo kotedžo savininkė kreipiasi į "vynas ir draugai" ir prašo surengti lengvą, bet įdomią vakarienę, kurioje jos bičiulės sužinotų apie šampaną. Kadangi renkasi moterys, surenkame šampaną, prie kurio gamybos, populiarumo prisidėjo įtakingos, galingos ir gražios moterys. Šampano pasaulį ilgus metus valdė protingos ir gražios moterys.
Net ir seras Winstonas Churchillis "Pol Roger" šampaną pamėgo susižavėjęs šių namų savininko marčia Odette, kurios vardu vėliau pavadino savo mylimą lenktyninį žirgą.
Puikiai į gamtą integruotas poilsio centras su geros virtuvės restoranu, puikiu vyno rūsiu. Virtuvės šefas - Javier Lopez Ruiz, dirbęs A.Oželio "La Provence". Lietuvoje jis beveik dešimt metų.
Štai ką degustuojame prieš pietus. Kadangi nuotaka mėgsta 'Sauvignon Blanc', 'Chardonnay' ir 'Gewurtztraminer', norėjo, kad "Vynas & draugai" supažindintų jos svečius su šių vynuogių vynu. Kad degustacija būtų prasmingesnė, sugalvojome pristatyti vyną, kurį karta iš kartos kuria vyndarių šeimos. Pavyzdžiui, Hugelių šeima vyndarystėje nuo XVII amžiaus antros pusės. O Marimar Torres teko trenktis už Atlanto, kad atskirai nuo brolio ir tėvo įrodytų, jog ir moteris gali gaminti vyną.
Jurga saugiai į degustaciją lydėjo vipus.
Puikiai į gamtą integruotas poilsio centras su geros virtuvės restoranu, puikiu vyno rūsiu. Virtuvės šefas - Javier Lopez Ruiz, dirbęs A.Oželio "La Provence". Lietuvoje jis beveik dešimt metų.
Baltoji degustacija vestuvėse
Tuokiasi užsieniečių pora, bet vestuvių pokylį rengia Lietuvoje, nes čia prieš kelis metus susipažino ir pamilo vienas kitą. Šventė prasidėjo ketvirtadienio vakarą. Buvo daug atrakcijų, vakarienių, bet viena iš jų buvo ir vyno degustacija. Nuotaka pageidavo pažinties su skirtingo stiliaus baltaisiais. Parinkome tikrai vertus dėmesio.
Posakis "Kaip jachtą pavadinsi taip jinai ir plauks" ir šįkart "V&D" komandai pasitvirtino 100 procentų. Pirma, išsirinkome neformatinį šampaną, sugalvojome svečius kviesti ne į restoraną, bet Japoniško maisto studiją, kuri įsikūrusi buvusioje sovietinėje gamykloje. Ir svečiai buvo ne tik iš mūsų įprasto draugų rato, bet ir iš Prancūzijos, Turkijos. Nauji įspūdžiai, naujos pažintys, kitoks požiūris.
Studijos šeimininkė Alina Vaitkeinė svečių akivaizdoje ruošė japoniškus patiekalus.
"Penet Chardonet reserve extra brut" - daugiausia diskusijų sukėlęs šampanas. Tai - Verzenay kaimo ekstraktas, kurio gaivumas ir mineraiškumas skrodžia iki smegenų. Veikia geriau nei kava ar žalioji arbata (dešinėje). "Henri Giraud CODE NOIR" - 6 mėnesius brandintas ąžuole. Bet ne vietiniame Aragono, kuo gars ėja Giraud šampanai, bet iš kitų Prancūzijos miškų. Šis šampanas labiau priminė baltąjį vyną. Greičiausiai burgundišką.
Posakis "Kaip jachtą pavadinsi taip jinai ir plauks" ir šįkart "V&D" komandai pasitvirtino 100 procentų. Pirma, išsirinkome neformatinį šampaną, sugalvojome svečius kviesti ne į restoraną, bet Japoniško maisto studiją, kuri įsikūrusi buvusioje sovietinėje gamykloje. Ir svečiai buvo ne tik iš mūsų įprasto draugų rato, bet ir iš Prancūzijos, Turkijos. Nauji įspūdžiai, naujos pažintys, kitoks požiūris.
Išsišokėlių vakarienė
Lietuvą šią vasarą pasiekė įdomių šampanaų. Mes turime žinoti, kas vyksta rinkoje, bet visų gėrimų vienam išragauti neįmanoma, todėl ir surengėme vakarienę. Jolanta Smiečienė išrinko keletą įdomiausių ir labbai skirtingo stiliaus pavzydžių.
Vakarienės vieta - Japoniško maisto studija, įrengta buvusios sovietinės gamyklos teritorijoje. Jau vien ją surasti svečiams buvo nemenka atrakcija.
Vakarienės kaina asmeniui 175 litai.
Naujiena. Specialiai šampanu mėgautis Sieger by Fürstenberg sukurtais indais iš mineralinio porceliano ir padengto 24 karatų auksu. Auksuotas paviršius padengtas laku, todėl tiesioginio šampano ir prabangaus metalo sąlyčio nėra. Žavi indo lengvumas, plonumas, kurį ypač pajauti prilietus prie lūpų. Šie indai kelioms minutėms prieš pilant gėrimą gali būti įdėti į šaldytuvą. Tuomet jie greitai atšala ir ilgai laiko šaltį. Klasikos gerbėjai pasiges kojelės, kuri taurėms suteikia elegancijos.
Dermė. Kas gali sieti persišką kilimą ir šampaną? Tarp šių amžina klasika laikomų žmonijos kūrinių yra juos kūrusių žmonių meilė savo darbui. Nei persiško kilimo, nei šampano negalima prigaminti iki begalybės. Jų pasiūla visada bus gerokai mažesnė už paklausą.
Vilnietės Alinos Vaitkienės gaminami makarons'ai (Japoniško maisto studija, Naugarduko g.)
Naujiena. Specialiai šampanu mėgautis Sieger by Fürstenberg sukurtais indais iš mineralinio porceliano ir padengto 24 karatų auksu. Auksuotas paviršius padengtas laku, todėl tiesioginio šampano ir prabangaus metalo sąlyčio nėra. Žavi indo lengvumas, plonumas, kurį ypač pajauti prilietus prie lūpų. Šie indai kelioms minutėms prieš pilant gėrimą gali būti įdėti į šaldytuvą. Tuomet jie greitai atšala ir ilgai laiko šaltį. Klasikos gerbėjai pasiges kojelės, kuri taurėms suteikia elegancijos.
Porcelianas, auksas, persiški kilimai ir šampanas
"Lauros namų", kurie garsėja autentiškais persiškais kilimais šeimininkė Laura pakvietė savo bičiules į jaukų vakarą, kur "Vynas ir draugai" pristatė įdomų šampaną ir... desertą.
Sunkioji artilerija iš Čilės - "Cono Sur Pinot Noir Casablanca Valley 2011". Sunkūs juodi aromatai, primenantys šiltą asfaltą, tačiau per laiką jie evoliucinuoja į šiltesnius. Vynas 14 mėnesių brandintas prancūziškame ąžuole. Kaina - 150 Lt.
Paskaita, kurią vedė Jurga Karinauskaitė, vyko "Stiklių" viešbučio konferencijų salėje. Sudėtingiausia buvo rasti geriausių pavyzdžių degustacijai.
Sunkioji artilerija iš Čilės - "Cono Sur Pinot Noir Casablanca Valley 2011". Sunkūs juodi aromatai, primenantys šiltą asfaltą, tačiau per laiką jie evoliucinuoja į šiltesnius. Vynas 14 mėnesių brandintas prancūziškame ąžuole. Kaina - 150 Lt.
"Vynas ir draugai" gurmanams apie 'Pinot Noir' vynuogę
Tarptautinės organizacijos "Chaine des Rotisseurs" Lietuvos padalinio nariai panoro akademinio, edukacinio renginio apie kilmingąją vynuogę 'Pinot Noir', kokio stliaus vynas iš jos gaminamas, kuo jie skiriasi. Ją surengti nebuvo taip paprasta, nes gero, įdomaus "Pinot Noir", pasirodo, Lietuvoje rasti bent 4 pavyzdžius neįmanonama. Tačiau Jurga ėmėsi misijos "Neįmanoma paversk įmanoma" ir jai tai pavyko. Vienas burgundiškojo "Pinot Noir" į degustaciją atkeliavo iš privačios vyno kolekcijos. Žinovas supranta žinovą ir gelbsti iš keblios situacijos.
Įmonės 15-ojo gimtadienio proga surengta šventinė vakarienė. Specialiai atvežtas 1998-ųjų vintage šampanas. Juk būtent tais metais įmonės pradėjo savo veiklą.
Rezultatas pakylėjo šventės kaltininkus ir jų norų pildytojus
Desertas. Kokosų panna cotta su jogurto biskvitu, mnago ledais bei mėlynių padažu. Prie jo šlakelis Banfi Rosa Regale Branchetto.
Įmonės 15-ojo gimtadienio proga surengta šventinė vakarienė. Specialiai atvežtas 1998-ųjų vintage šampanas. Juk būtent tais metais įmonės pradėjo savo veiklą.
Verslo Lietuvoje penkioliktosios metinės
Užsakovas pageidavo išskirtinės vakarienės, kurią pagal iš anksto suderintą valgiaraštį ruoštų pripažintas, patyręs virtuvės šefas. Pasiūlėme Liutaurą Čepracką. Prie jo kuriamų patiekalų derinome vyną.
Vienintelis užsakovo pageidavimus: gauti 1998 metų šampano. Tais metais Lietuvoje buvo įkurta įmonė.
Rinkomės tarp dviejų prestige cuvee šampanų: "Gosseet Celebris" bei "Veuve Clicquoet La Grande Dame". Nugalėjo šventė (celebris - lot.).
Pagaliau susiruošėmė į Sūrininkų namus, kur kuriami įdomūs sūriai. Lietuviški pagal prancūziškas tradicijas: brandinti, su pelėsiais. Tik pusšimtis kilometrų nuo Vilniaus.
Gruodžio vidurys, bet dėl šilto, saulėto oro karvės čia dar lauke. Žinoma, tik dieną.
Šilutės rajono vyndario Česlovo Ramoškos aviečių vynas 3,5 menėsio brandintas naudotose ąžuolo statinėse. Pradžioje atrodė, kad lengvutį, elegantišką desertą jis sudoros savo saldumu, bet čia pasirodė slaptasis ginklas - čiobrelis. Jis puikiai sušoko duetą su aviete ir vyno gaivumu. Net nepagalvosi, kad šiame vyne yra 45 g likutinio cukrus.
Pagaliau susiruošėmė į Sūrininkų namus, kur kuriami įdomūs sūriai. Lietuviški pagal prancūziškas tradicijas: brandinti, su pelėsiais. Tik pusšimtis kilometrų nuo Vilniaus.
Pietūs Sūrininkų namuose
Pasiūlymas parinkti vyną prie pietų kaimiškoje aplinkoje iškart nuskambėjo viliojančiai ir nebuvo kliūčių jo atsisakyti. Restorano "Druskos namai" šefas Šarūnas Paškauskas ruošė sriubą, karštą patiekalą ir desertą, prieš kurį buvo surengta ir sodybos šeimininkų Valdo ir Rasos Kavaliauskų gaminamų sūrių degustacija. Ir mes ten buvome, gera, lengva, sotu ir labai tikra viskas buvo. Turime dar du partnerius: Šarūną bei Sūrininkų namų šeimininkus Valdą ir Rasą.
Gimtadienis rengiamas kulinarijos studijoje "Barbarisinė antis". Su šefu Šarūnu Paškausku ("Druskos namai") vykstame iš Vilniaus. Kaune nepavyko rasti šefo, nes geriausi buvo užimti.
Prie stalo susispaudę, bet labai draugaiškai, sėdėjo 27 žmonės! Patogiausia būtų 22 asmenims.
Tarp populiariausių užkandžių - Šarūno ruoštas kepenėlių paštetas su marinuotais svogūnėliais. Dar buvo gardus parūkytas ir apkeptas liežuvis su naminiu majonezu, pagardintu liepų medumi.
Gimtadienis rengiamas kulinarijos studijoje "Barbarisinė antis". Su šefu Šarūnu Paškausku ("Druskos namai") vykstame iš Vilniaus. Kaune nepavyko rasti šefo, nes geriausi buvo užimti.
Jubiliejus su geru maistu ir puikiu vynu. Kaune
Prieš pat Kalėdas surengėme gimtadienio šventę. Jubiliatės noras - jaukioje, uždaroje vietoje, kur būtų tik jos svečiai. Idelia vieta pasirodė neseniai atsidariusi kulinarijos studija "Barbarisinė antis", kur maistą galima gaminti svečių akivaizdoje su pasirinktu šefu. Pakvietėme Šarūną Paškauską iš "Druskos namų", nes "Uokso" šefas buvo iki kaklo įsisukęs į darbus. Patarimas: jei ruošite čia savo šventę, iš anksto nuvežkite šefą, kad jis susipažintų su virtuvės technika. Kaip lenktynininkas negali važiuoti su bet kokiu automobiliu, taip ir virtuvės žmonės turi prisijaukinti įrengimus. Taip bus mažiau streso.
Gimtadienio vieta - galerija. Įdomus ir dėmesio vertas pasirinkimas.
Noras - svečius supažindinti su skirtingo stiliaus vynu.
Viskuo patenkintas ir dėl to labai laimingas :)
Gimtadienio vieta - galerija. Įdomus ir dėmesio vertas pasirinkimas.
Sūris, sūris, sūris...
Mūsų klientė, šventusi penkiasdešimtmetį, norėjo savo svečius sutikti ne tradiciškai su vyno taure, bet su visa degustacija. Neturėjo išskirtinių pageidavimų, pasitikėjo "Vynas & draugai" žinovais. Pasiūlėme keletą degustacijų temų ir kartu nusprendėme, kad svečius sužavės vyno ir sūrio ragautuvės.
Parinkome skirtingo stiliaus - baltajį, raudonąjį, putojantį ir saldųjį - vynus. Svečiai ne tik rinko, derino gėrimus bei sūrius, bet ir klausinėjo apie kiekvieno sūrio istoriją, kilmę, vyno gamybos ypatumus, vyndarių darbus vynuogyne bei vyninėje.
Pirma jubiliejaus valanda prabėgo linksmai šnekučiuojantis, juokaujant ir diskutuojant, koks derinys ideliausias. Detalės apie derinius - po nuotraukomis.
Gilesnė pažintis su pasaulio putojančiais. Tokią atrakciją sugalvojo šventės šeimininkai, kai buvo švenčiamas gimtadienis.
Trims putojantiems - cremant'ui, cavai ir čilietiškiems burbuliukams parinktos įprastos fleitos formos taurės. Franciacortai ir šampanui baltojo vyno taurės, nes jose geriau atsiskleidžia aromatai.
Kad nebūtų jokių išankstinių nuostatų, pažintis prasidėjo akla degustacija. Pirmas žingsnis - susipažinimas su gėrim spalva, aromatais ir skoniu. Antras - išsirink savo mėgstamiausią. Daugiausia balsų gavo čilietiškas putojantis, iš 'Chardonnay' (92 proc.) ir 'Chenin Blanc'. Degustuotojams patiko gėrimo aromatas. Antroje vietoje - "Agusti Torello reserva brut cava", trečioje - "Pol Roger" šampanas. Beje, po kurio laiko, buvo pasiūlyta darkart pauostyti gėrimų, šampano gerbėjų padaugėjo.
Gilesnė pažintis su pasaulio putojančiais. Tokią atrakciją sugalvojo šventės šeimininkai, kai buvo švenčiamas gimtadienis.
Gimtadienio atrakcija: išsirink mieliausią burbuliuką
Šventės organizatorius užsakė putojančių gėrimų degustaciją, kuriai rinkosi penkis skirtingus putojančius. Kiekvienai kategorijai buvo pasiūlyti keli gėrimai, iš jų rinksoi patys degustacijos sumanytojai. Mums jų pasirinkimas labai patiko, todėl degustaciją buvo smagu vesti. Ji buvo akloji.
Suderintas meniu ir priderinti vynai.
Kartais atsitinka force major ir vyną tenka rinktis iš to, ką turi studijos parduotuvė. bet mes labai lankstūs, todėl svečiai nepajaučia nė mažiausio diskomforto.
Atėjęs iš akmens amžiaus ir nepakeičiamas.
Suderintas meniu ir priderinti vynai.
Demokratiška vakarienė - pasidaryk pats!
Šį kartą kartu padirbėti pakvietė kulinarijos studija "Čiop čiop", kuri nuo pavasario dirba nuajose patalpose su fantastišku vaizdu į sostiėns Sėnamiestį. Penktadienio vakarą viena įmonė į svečius pasikvietė savo klientus, dėkojouž praeitus metus ir bendravo, užkandžiavo, skanavo lasivoje aplinkoje. Čia vynas tik turėjo padėti atsipalaiduoti ir nereikalauti ypatingp dėmesio. Kas norėjo apie jį ir šiaip vynines tendencijas išgirsti daugiau, turėjo galimybę su "Vynas ir draugai" vyno žinove Jūrate pabendrauti tete-a-tete.
Daugiau išsamių detalių ir inforamcijos fotografijose ir parašuose.