Lauksiu Jūsų vyno edukacijos kursuose 2025-aisiais. Daugiau info čia.
Rengiame privačias vakarienes/pietus pagal kliento norus: randame virtuvės šefą, prie kurio patiekalų deriname vyną ir kitus gėrimus. Tokius renginius darome privačiose erdvėse, restoranuose. Per vakarienę pristatome patiekalus, pasakojame apie vyną, rūpinamės, kad jis būtų teisingai pateiktas. Mes dirbame su "Riedel" taurėmis ir dekanteriais.
Švieži ridikėliai su naminiu žaliuoju majonezu, juodos duonos ir alyvuogių žeme bei krapų oru. Derinta su...
Antech Grande Reserve Brut Blanquette De Limoux AOC, kvepiančiu gardžiais, nokiais obuoliais.
Švieži ridikėliai su naminiu žaliuoju majonezu, juodos duonos ir alyvuogių žeme bei krapų oru. Derinta su...
Degustacinis jubiliejus Chef2 Food House
Pakviesti savo draugus, gimines, bičiulius į jubileijų ir užsakyti 6 patiekalų degustacinę vakarienę su prderintais vynais, pripažinkime, Lietuvoje dar labai drąsu, tačiau sveikintina.
Paprastai tokiomis progomis susirenka skirtingų patirčių, nuomonių apie maistą ir gėrimus žmonės. Pirmi patiekalai jiems pasirodo pernelyg maži, pasigirsta kalbos apie užsukimą į makdonalus, kebabines....
Tačiau po antro, trečio patiekalo imama klausyti šefo, užduodami klausimai, teiraujamasi apie vyną: kodėl parinktas toks, o ne kitoks. Šioje vakarienėje daugiau dėmesio skyrėme Chardonnay vynui. Svečiams tai labai patiko
Po vakarienės visi, na, dažniausiai visi, būna laimingi ir pilni naujų patirčių.
Daugiau išsamių detalių ir informacijos fotografijose ir parašuose.
Pirmadienio rytas. Virtuvės šefai ruošia trijų patiekalų šventę. Prie kiekvieno iš jų priderintas šampanas.
Jis dar neatvėrė plačiai durų, tačiau jau priima specialius užsakymus.
Svečiams patiko ragauti skirtingo dosage šampaną. Net 3 gramų skirtumas akivaizdžiai jaučiamas.
Pirmadienio rytas. Virtuvės šefai ruošia trijų patiekalų šventę. Prie kiekvieno iš jų priderintas šampanas.
Pusryčiai su šampanu. Pirmadienį!!!
Padaryti staigmeną jubiliatui galima ir iš paties ryto. Tokią dovaną savo vadovui sugalvojo vienos įmonės darbuotojai.
Pusryčius gamino šefas Liutauras Čeprackas savo kulinarijos ir meno lofte "Gastronomika".
Prie trijų patiekalų "Vynas ir draugai" turėjo priderinti šampaną. Taip, taip, ne šiaip putojantį vyną, bet ŠAMPANĄ.
Daugiau išsamių detalių ir informacijos fotografijose ir parašuose.
Klasika - Šampanė, Elzasas, Pjemontas, Burgundija, Bordo ir Mozelis. Viskas, ko reikia geriems pojūčiams.
Ši aplinka unikali visoje Lietuvoje. Subtiliems vakarams, kai norisi tikros prabangos su pačia geriausia energetika, rekomenduojame rinktis šią vietą.
Desertas - lietuviškos rudens gėrybės: moliūgas, kmyno sėklos, šaltalankio laša
Klasika - Šampanė, Elzasas, Pjemontas, Burgundija, Bordo ir Mozelis. Viskas, ko reikia geriems pojūčiams.
"Vynas&draugai" debiutas su "Dine". Labai pavykęs!
Puikaus maisto ir puikaus vyno. Paprastas ir mus visada uždegantis mūsų klientų pageidavimas. Iššūkį parengti įdomią degustacinę vakarienę priėmė gerai žinomo restorano "Time" sielos virtuvės šefas Egidijus Lapinskas ir someljė Arminas Darasevičius. Su someljė dirbti buvo ypač įdomu ir smagu:). Ši vakarienė buvo krikštas jų naujame restorane "Dine"
Daugiau išsamių detalių ir informacijos fotografijose ir parašuose.
Šventės užsakovei itin svarbi buvo stalo estetika.Ji pati ėmėsi rūpintis staltiese, puokštėmis. Už tai rezultatas puikus.
Ši aplinka unikali visoje Lietuvoje. Subtiliems vakarams, kai norisi tikros prabangos su pačia geriausia energetika, rekomenduojame rinktis šią vietą.
Vakaro vinis - velso ėrienos kulninė su bulve fondant, burokėliais, riešutų kremu, raudonojo vyno keptų svogūnų su garstyčiomis padažu ir Tibor Gal Bikaver 2005 Eger. Esame labai dėkingi "Monte Pacis" už šį vyną. Kitą kartą, jei dar bus likę, tikrai rinksimės :)
Šventės užsakovei itin svarbi buvo stalo estetika.Ji pati ėmėsi rūpintis staltiese, puokštėmis. Už tai rezultatas puikus.
Jubiliejus vienuolyne.Kas gali būti prašmatniau?
Vasaros pradžioje gavome užduotį per trumpą laiką Kaune surastivietą nedideliai kompanijai labai kokybiškai surengti jubiliejaus vakarienę. Solinezantė norėjo padaryti įspūdį savo ilgamečiams draugams. Parinkome Pažaislio vienuolyne esančio komplekso restoraną. Tiesa, išrinkome Fundatorių salę, kurioje gal tetrūko gyvų angelų...
Daugiau išsamių detalių ir informacijos fotografijose ir parašuose.
Viskas, kad geriausia vynui ir didžiausiam svečių malonumui.
Šventėje dalyvavo 40 svečių. Juos patogu buvo susodinti po 10 prie apvalių stalų.
Riedel Mamba. Įspūdingas ir fantastiškai patogus.
Viskas, kad geriausia vynui ir didžiausiam svečių malonumui.
Jubiliejus. Privati šventėje uždaroje erdvėje
Mūsų klientė šventė 50-metį. Pageidavimas - surasti uždarą erdvę, kurioje šventės metu nebūtų pašalinių žmonių. Taip pat ji mums patikėjo virtuvės šefo paieškas bei vyno derinimą. Šįkart dirbome su "Taurakalnis catering".
Pavyko viską suderinti.
Daugiau išsamių detalių ir informacijos fotografijose ir parašuose.
Lengvas, šilkinis, su maloniai dilgčiojančiais burbuliukais, padarytas skirtingomis proporcijomis, skirtingai laikytas ant mielių, o svarbiausia - vynuogės šiems šampanams auginamos skirtinguose regiono kaimeliuose. Taigi, jų savitumą, pirmiausia, lemia terroir.
Šampanas turi būti sausas, šaltas ir jo turi būti daug!!!! Su vaizdu į naktinį Druskininkų miestą.
Po turtingos, įvairios šampanų degustacijos svečiams pasiūlyta aklai atspėti: koks tai putojantis vynas ir kiek pinigo už jį nepagailėtumėte. Svečiai galvojo, kad tai šampanas, labai panašus į tą, kruis buvo ragautas paskutinis: Code Noir. Bet tai buvo "Franciacorta Ca' del Bosco Brut" - lyderiaujančio Italijos regiono Franciacorta (Lombardija) gamintojo Bosco kūrinys. Tikrai vertas 120 Lt.
Lengvas, šilkinis, su maloniai dilgčiojančiais burbuliukais, padarytas skirtingomis proporcijomis, skirtingai laikytas ant mielių, o svarbiausia - vynuogės šiems šampanams auginamos skirtinguose regiono kaimeliuose. Taigi, jų savitumą, pirmiausia, lemia terroir.
Šampano vakarienė su "Keturių vėjų" virtuve
Vakarienė verslo partneriams Druskininkuose, restorane "Keturi vėjai". Prie a la carte patiekalų "Vynas ir draugai" gavo užduotį priderinti šampaną. Kaip gera, kad mūsų darbo neribojo restorano gėrimų meniu. Išrinkome 4 šampanus, skirtingus pagal stilių, kurie vienas nuo kito skiriasi kaip diena ir naktis.
Tokio pasirinkimo nerasite nė viename šalies restorane ir jokioje net ir specializuotoje vyno parduotuvėje. Šįkart dirbome su 4 importuotojais. Svečiai buvo laimingi vakaro patirtimis.